Kontakt
    The clean solution

    Nechť tě provází síla! Pro Liebesbier v Bayreuthu přichází v úvahu už jen myčka MEIKO

    5000 sklenic za večer vyžaduje špičkovou techniku

    Liebesbier Bayreuthu

    Bayreuth prezentuje vysoce kvalitní kulturu – a prvotřídním zážitkem z piva. Díky Liebesbieru. Toto jméno znamená jednu z nejpůsobivějších pivovarských oblastí v zemi; kombinace pivovaru piva Craft a gastronomie. Vše „Z lásky k pivu“. Toto motto pulzuje v každé pálené cihle této impozantní budovy v srdci kulturního města.

    Proto jede Thomas Wenk spolu se svou ženou Ute, Jeffem Maiselem a obchodní partnerkou Andreou Bauernfeind na plno každý den. Vytvořil Eldorádo kultury Craft, stylově čisté v budově historického pivovaru Maisel z roku 1887: velké prostory pro akce, „plnička“ s šarmem amerického baru a ochutnávací místnost pro jednání s něčím navíc. Pak by zde bylo ještě pivovarské muzeum, podle Guinnessovy knihy rekordů “nejrozsáhlejší muzeum piva na světě“.

    Uprostřed, Liebesbier. Od 8:30 hod. se na 300 místech uvnitř snídá. Se stoupajícími teplotami denně přijíždí 1000 žíznivých a hladových z okolí 100 kilometrů. Zde se nejen griluje,jí a pije, ale také vaří pivo. V prostoru uprostřed, všechny jsou naživo u toho, nic není pouhá dekorace.

    Přestavba starého pivovaru – úkol hodný Herkula

    Půl druhého roku se plánovalo, pak půl druhého roku stavělo. Tento akční plán byl úspěšný a výsledkem je speciální místo. Wenk je kuchař, hotelový odborník a všeuměl, vyškolený ve hvězdičkových podnicích a disponující zálibou v gastronomických koncepcích. To je v Liebesbieru zjevné. Žádná okázalost, všechny materiály slibují integritu, jsou drsné a autentické. V otevřeném krbu praská dřevo, jedno okno ukazuje kuchyni a ve zrací komoře Dry Age se třpytí bloky soli. Mezinárodní streetart tomu všemu propůjčuje ono pověstné "něco navíc". Estetika naplno!

    Milovníci piva si mohou vybrat mezi 21 výčepními kohoutky a 100 pivy Craft v lahvích, přibližně In your Face od Crew Republic z Unterschleissheimu s nádechem piniové pryskyřice. Vyškolení zaměstnanci jsou při tomto hledání nápomocni radou i skutkem.

    Srdce bije pro Craft i v kuchyni. Wenkovy nároky jsou vysoké. Kombinace regionálního a mezinárodního, klasiky a experimentů. „Kvalita začíná už tím, že produkty nevozíte přes půl světa“, vysvětluje gastronom celým srdcem. Dokonce chleba si pečeme sami. Do roku 2021 vznikne celý areál z jednoho odlitku, s pražírnou Craft, apartmány a působivým butikovým hotelem.

    5000 sklenic za večer: „Člověk se přiučí, že kvalita je dlouhodobě určující“!

    Od koncertů po Slam poetry se vždy něco nabízí a pak se to naplní, třeba na festivalu pivovaru Craft. Živé kapely, umělci a sládci mění budovu v jednu velkou slavnost. Vždy po ruce: vlastní sklenice, se kterou se dostanete do vřavy. U každé ochutnávky je k dispozici čerstvá. Tak vzniká hora sklenic s chmelovým srdcem, 5000 kusů je pak v oběhu. Jde o mytí v úkolu, jinak hrozí prostoj. Zde vstupuje do hry MEIKO.

    Doleštit? Nemyslitelné! Spolehlivost a bezchybné výsledky jsou povinností. „Dříve jsme měli i jiné výrobce, ale zkušenosti s MEIKO byly tak pozitivní, že jsem přešli ve všech provozech“, tolik Wenk. Pět myček MEIKO se stará o skvělé výsledky, ať u sklenic nebo kuchyňského vybavení, z toho tři myčky sklenic M-iClean U a jedna korbová myčka M-iClean H. K tomu Wenk: „Člověk se přiučí – dlouhodobě je kvalita určující. To je vidět na výsledku mytí, a proto už přemýšlíme o to, že si pořídíme ještě jednu průběžnú myčku.“