Kontakt
    The clean solution

    MODERNÍ SKOTSKÁ VŠEOBECNÁ STŘEDNÍ ŠKOLA VE STIRLINGU

    Bylo třeba eliminovat vysoké teploty a parné ovzduší v prostorách pro mytí nádobí, aby se zlepšily pracovní podmínky

    Wallace High School je moderní skotská všeobecná střední škola, která se nachází v centru Stirlingu. Dochází sem okolo 950 žáků a navíc vyučující a další zaměstnanci.

    Wallace High School je také první skotská škola sportu, která se zaměřuje na rozvoj talentů a podporu studentů ve fotbalu, rugby, plavání, tanci a košíkové. Stárnoucí myčka nádobí (od jiného výrobce), kterou škola používala, dosáhla v roce 2018 konce své životnosti, vysvětluje Helene Roebuck, úřednice pro správu budov a zařízení správní oblasti Stirling.

    „Potřebovali jsme zakoupit novou myčku nádobí a vyřešit několik problémů, které jsme měli se starou myčkou… zejména vysokou teplotu, která vznikala v prostorách pro mytí nádobí,“ říká Roebuck.

    Zoe Brown, vedoucí jídelny školy Wallace High School, vybrala ve spolupráci s úřadem správní oblasti Stirling Council a úřadem FES FM myčku nádobí UPster K-M250 tunelového typu od společnosti MEIKO. Úřad FES FM zajišťuje správu budov a zařízení středních škol v oblasti Stirling a dohlíží na pozáruční údržbu myček nádobí.

    Nová myčka zajistila pracovníkům kuchyně rychlejší mytí s lepšími výsledky. Zařízení také okamžitě vyřešilo problém s teplotou v rámci prostor, kde se nádobí myje; teplota ve špičce poklesla ze 40 °C na mnohem příjemnějších 22 °C.

    V rámci projektu prováděného společností James Scott & Sons, která je partnerským distributorem společnosti MEIKO, během letních prázdnin v srpnu 2018 došlo v prostorách pro mytí nádobí, kde se nyní nachází myčka MEIKO K-M250, k obměně podlah, stěn i stropů.

    Tunelová košová myčka nádobí MEIKO K-M250 je schopná sama provádět správu prostředí, kde působí, protože využívá integrovanou rekuperaci tepla. Ta recykluje horký vzduch a páru z prostor uvnitř myčky a také z jejího okolí, a jejich prostřednictvím předehřívá vstupní studenou vodu. Zároveň omezuje požadavky na ventilaci prostor určených k mytí nádobí. To znamená, že je možné myčku nádobí používat i na místech, která byla dříve pro tento účel považována za nevhodná, například ve stísněných rozích nebo na místech s nižší než optimální výškou stropu.

    Vedoucí školní jídelny Zoe Brown vede tým kuchařů, který během 40minutové přestávky na oběd vydává více než 600 jídel. Jakmile byla nová tunelová košová myčka uvedena do provozu, okamžitě zaznamenala zvýšení rychlosti činnosti celé kuchyně.

    „Fungujeme mnohem rychleji, mytí nádobí teď trvá hodinu v porovnání s 80 minutami, které byly zapotřebí dříve.“

    Tunelová košová myčka nádobí myje keramické nádobí, příbory a tácy od žáků a navíc hrnce, pánve a další nádobí z kuchyně. Zoe Brown si navíc pochvaluje, že se nová myčka nádobí díky samočisticímu programu a komponentám s kódováním pomocí modré barvy snáze čistí. I její obsluha je jednodušší, dotykový displej je dobře srozumitelný. Spotřeba mycího prostředku se navíc snížila na polovinu.

    Největším přínosem, který Zoe a její tým zaznamenali kromě snížení teploty v prostorách určených pro mytí nádobí, je lepší sušení. „Keramické nádobí, příbory i tácy nyní vyjíždějí z myčky suché, což naši práci také výrazně zrychlí.“